„Csak természetesen!”

Családi gazdaságunk harmadik generációs tagjaként a háztáji gazdálkodást édesapám éppúgy szerettette meg velem, ahogy annak idején vele a nagyapám.

El sem tudom képzelni, mindezt hogyan lehetne a tradíciók ápolása, a természet és az állatok szeretete nélkül csinálni, hisz ennek szellemében sajátítottam, mi több sajátítom el a mai napig ezt a nemes mesterséget, a legapróbb részletekig.

„Gyermekkorom óta tudom, milyen az igazi fával füstölt szalonna és kolbász semmihez sem fogható aromája, hogy milyen az általunk vetett gabonán hizlalt disznóból készült sonka egészen egyedi ízvilága. Vagy a ropogós tepertőé! A frissen sült disznótorosról nem is beszélve…”

Ebből kifolyólag számunkra a minőségi termék előállítása mindig is elsőbbséget élvezett a mennyiséggel szemben. Szóba sem jöhet tartósítószer és mesterséges adalékanyag használata, és a továbbiakban sem engedünk az elveinkből.

Miben különbözünk más családi gazdaságtól?

Nem sokkal az egyetem elvégzése után, 2016-ban azzal szándékkal kezdtem el vállalkozni, hogy szeretném folytatni a gazdálkodás hagyományát és az általunk GMO-mentesen, saját takarmányon felnevelt sertésekből megbízható élelmiszereket előállítani. Ezen felül tudtam, hogy nem szeretnék zárt istállókat, hanem szabadtéri kifutót és természetes körülményeket biztosítani az állatok részére.

Azonban ez nem volt elég. Minden igyekezetünk ellenére a modernkori állattartás problémái nálunk is jelentkeztek, ezért elkezdtünk kutatni és küzdeni az ellen, amire mindenki azt mondta, hogy: „Ne aggódj, máshol is ez van!”

Az elkövetkező közel két évben több takarmányozási tanácsadóval és állatorvossal együttműködve sem találtuk a megoldást. Azonban 2018 végén megismerkedtünk Mester Károllyal, aki megismertette velünk a problémák hátterében zajló folyamatokat. Megmutatta, hogy a nagy mennyiségben elérhető ipari alapanyagok miként rontják el az állatok emésztését, keringését, hormon- és immunrendszerét. Ezekre a problémákra biztosít megoldást az általa alkalmazott funkcionális takarmányozás, amely természetes forrásból biztosítja a szervezet tápanyagigényét, valamint az immunrendszer megfelelő működését.

„Ami ma az állatokkal történik, nemsokára az emberekkel is megtörténik majd. Minden összetartozik. Ami baj a földet éri, az utoléri a föld fiait is.“-Seattle törzsfőnök

Az üzletek polcain egyre több helyen látni GMO-mentes, antibiotikum-mentes termelésből származó húsokat, de ez alapvetően nem biztosítja az egészséget. A takarmányok többségében nagy mennyiségben van ipari melléktermék és szabad aminosav a fehérje biztosítása érdekében. Ezeket az alapanyagokat kisebb mennyiségben képes kezelni a szervezet, nagy mennyiségben viszont számos probléma forrása lehet az állatoknál, továbbá az embereknél is.

A fenti idézetet szem előtt tartva azon dolgozunk, hogy megfelelő takarmányokkal és környezettel egészséges állatokat neveljünk, hiszen egészséges hús csak egészséges sertésből állítható elő.

Honlapunkon mindent megtalálsz rólunk és termékeinkről, továbbá leadhatod előrendelésed is. Ha személyes benyomást szeretnél, szívesen látunk csabacsűdi üzletünkben!

András Attila Xavér